جست و جو در پرتال

تاریخ : چهارشنبه 6 مرداد 1400

6 مرداد ماه روز جهانی هپاتیت

شعار روز جهانی هپاتیت ۲۰۲۱؛ "هپاتیت صبر نمی‌کند"

فرارسیدن روز جهانی هپاتیت (۶ مرداد-۲۸ جولای) فرصتی کم نظیر درراستای افزایش آگاهی عموم جامعه نسبت به راه های انتقال ، پیشگیری ودرمان هپاتیت های ویروسی است. همه ما متعهد هستیم با استفاده از ظرفیت های نظام سلامت کشور و با توجه به تولید واکسن در داخل کشور و تولید داروی هپاتیت c و با بهره گیری از تمام توان علمی و اجرایی نظام بهداشتی درمانی کشور، از بروز موارد جدید این بیماری جلوگیری کنیم .
با واکسیناسیون هپاتیتB  در نوزادان و گروه های پرخطر، شیوع هپاتیتB  درکشور رو به کاهش است و کنترل آن جزء اهداف عالی نظام سلامت می باشد . دستیابی به این اهداف مهم نیازمند ارتقاء سطح دانش جامعه و ایجاد فرهنگ آگاهی از هپاتیت ، آموزش و بیماریابی فعال در گروه های پرخطر بوده، به طوری که می توان با همکاری همه جانبه تمامی ارگان های مسئول به هدف حذف هپاتیت در وقت مقرر نائل آمده و شاهد کاهش بیشتر هپاتیت B  در جامعه باشیم.
تماس با ویروس هپاتیت E , A از طریق غذا، آب آلوده و یا از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا ایجاد می شود. انواع خفیف هپاتیت A نیازمند درمان نیست و بیشتر افراد مبتلا بدون هیچ گونه آسیب دائمی وارد بر کبد به طور کامل بهبود می یابند.
هپاتیت B یک عفونت کبدی خطرناک ناشی از ویروس هپاتیتB(HBV)   می‌باشد. در برخی بیماران، عفونت هپاتیت B مزمن شده و منجر به نارسایی کبدی، سرطان کبد یا سیروز می‌شود. سیروز کبدی بیماری است که باعث زخم و سخت شدن پایدار بافت کبدی می شود. این نوع هپاتیت به انواع حاد و مزمن تقسیم می شود. هپاتیت C از طریق خون آلوده (معمولا توسط استفاده مشترک از سوزن آلوده برای تزریق مواد مخدر) منتقل می‌شود.
هر دو هپاتیت B و C از طریق تماس با خون فرد آلوده می تواند منتقل گردد. در خصوص کاهش هپاتیتواکسیناسیون نوزادان، افراد پرخطر و اقداماتی برای پیشگیری طی حدود ۲۷ سال اخیر انجام گردیده است و بار هپاتیت B در اکثر استان ها از ۲ درصد کمتر شده است.

افراد و گروه‌های پرخطر:
برخی افراد و گروه‌های پرخطر و افرادی که در زندان‌ها هستند، بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت هستند، اعتیاد و رفتار جنسی پرخطر از علل اصلی انتقال هپاتیت B می باشد. آمار مبتلایان به این بیماری در بین زندانیان بسیار زیاد بوده و اعتیاد، خالکوبی غیربهداشتی و رعایت نکردن بهداشت، عامل اصلی شیوع هپاتیت در میان زندانیان است.در برنامه‌های وزارت بهداشت همه تلاش‌ها برای پیشگیری، مراقبت و درمان این بیماری در همه گروه سنی‌ها برای گروه‌های پُرخطر است. برنامه واکسیناسیون برای این افراد به صورت سیستماتیک انجام می گردد .
واکسیناسیون هپاتیت در بزرگسالان:
خوشبختانه واکسن هپاتیتB در ایران توسط انستیتوپاستور تولید و توزیع می‌شود و بیش از ۳۶ میلیون ایرانی تاکنون واکسن هپاتیت  B را دریافت کرده اند.

• در چهارشنبه 6 مرداد 1400
  • توسط روابط عمومی